MPK Łódź

Błędy znalezione w rozkładzie.

MPK Łódź

Postprzez kuba_bed w Wto Sty 04, 2011 10:33 pm

Dziś była aktualizacja i coś jest z nią nie halo. Nie ma niektórych kursów. Proszę o sprawdzenie tego.
kuba_bed
 
Posty: 52
Dołączenie: Śro Wrz 01, 2010 8:55 pm

Re: MPK Łódź

Postprzez dzikiwiesiek w Śro Sty 05, 2011 3:27 pm

po takiej aferze, jeszcze by to było nie dopracowane... Masakra...




______________
unblocked proxy sites
Ostatnio edytowany przez dzikiwiesiek Sob Maj 07, 2011 10:52 am, edytowano w sumie 2 razy
dzikiwiesiek
 
Posty: 2
Dołączenie: Nie Gru 26, 2010 10:24 pm

Re: MPK Łódź

Postprzez kuba_bed w Śro Sty 05, 2011 10:55 pm

Zastanawiam się czy robić kolejną aktualizację, bo jak znowu coś ma być nie halo z rozkładami to ja podziękuję chyba... Chociaż teraz i tak one są w cały świat i nie ma się co na nich opierać i trzeba czekać na aktualizację. Wygląda na to, że np. 50 ma wgrany stary rozkład (sprzed 15 listopada). 69 ma też stare rozkłady jazdy (jeszcze jak jeździło na Rokicińską), 11 to samo. Dalej nie będę sprawdzał. Wygląda na to, że ktoś wgrał po prostu rozkład pewnie jeszcze z początku listopada 2010 roku, a mamy styczeń 2011...
kuba_bed
 
Posty: 52
Dołączenie: Śro Wrz 01, 2010 8:55 pm

Re: MPK Łódź

Postprzez kuba_bed w Pią Sty 07, 2011 4:23 pm

Miałem napisać wczoraj, ale zapomniałem. Dziękuję! Mam nadzieję, że rozkłady już nie są stare.
kuba_bed
 
Posty: 52
Dołączenie: Śro Wrz 01, 2010 8:55 pm

Re: MPK Łódź

Postprzez rover1332 w Pon Sty 10, 2011 11:10 am

Błąd starego rozkładu nadal istnieje. Ja go znalazłem dla linii 75.
rover1332
 
Posty: 38
Dołączenie: Sob Paź 04, 2008 10:50 am
Miejscowość: Łódź

Re: MPK Łódź

Postprzez kuba_bed w Wto Sty 11, 2011 2:41 am

No to chyba będzie trzeba sprawdzić wszystkie linie... Szkoda, że tak wyszło... No nic, będę musiał na razie sprawdzać wszystko w internecie, do czasu poprawienia błędów...
kuba_bed
 
Posty: 52
Dołączenie: Śro Wrz 01, 2010 8:55 pm

Re: MPK Łódź

Postprzez rover1332 w Nie Kwi 10, 2011 11:13 am

Zły rozkład autobusów 69, 69A i 69B.
rover1332
 
Posty: 38
Dołączenie: Sob Paź 04, 2008 10:50 am
Miejscowość: Łódź

Re: MPK Łódź

Postprzez Picia1990 w Wto Kwi 19, 2011 7:22 am

ja chciałbym dodać, że jest problem z ostatnim przystankiem autobusu 52 który dojeżdża do KURCZAKÓW a tka jest, że mamy 2 w Łodzi przystanki o tej nazwie... oraz chce dodać, że rozkład nie wyszukuje przesiadki na Dw Łódź Kaliska na 8... przyklad jadąc z rzgowska/łazowskiego nie pokaże nam, że możemy jechać 52 i przesiąść się w tramwaj nr 8 na przystanku estakada Łódź Kaliska... ostatni przystanek 52 można nazwać KURCZAKI (Strażnicza) tak jest też on oznaczony na stronie mpk.lodz.pl
Picia1990
 
Posty: 20
Dołączenie: Pon Wrz 06, 2010 11:20 am

Re: MPK Łódź

Postprzez Picia1990 w Nie Maj 01, 2011 8:50 am

chciałbym zapytać czy jakoś byłoby to poprawione w rozkładach jazdy to co wyżej napisałem...

Pozdrawiam Picia1990
Picia1990
 
Posty: 20
Dołączenie: Pon Wrz 06, 2010 11:20 am

Re: MPK Łódź

Postprzez admin w Pią Maj 06, 2011 3:48 pm

Picia1990 napisał(a):ja chciałbym dodać, że jest problem z ostatnim przystankiem autobusu 52 który dojeżdża do KURCZAKÓW a tka jest, że mamy 2 w Łodzi przystanki o tej nazwie...


Błędy tego typu proszę zgłaszać bezpośrednio do ZTM aby poprawili również swój rozkład.
My międzyczasie zmienimy nazwę przystanku, aby nie wprowadzać zamieszania.

W rozkładzie znajdują się 3 przystanku o nazwie KURCZAKI:
KURCZAKI (0422)
Kurczaki (1001)
Kurczaki (1003)

Którym powinniśmy zmienić nazwę?

Picia1990 napisał(a):oraz chce dodać, że rozkład nie wyszukuje przesiadki na Dw Łódź Kaliska na 8... przyklad jadąc z rzgowska/łazowskiego nie pokaże nam, że możemy jechać 52 i przesiąść się w tramwaj nr 8 na przystanku estakada Łódź Kaliska... ostatni przystanek 52 można nazwać KURCZAKI (Strażnicza) tak jest też on oznaczony na stronie mpk.lodz.pl


Aplikacja nie pokazuje przesiadki ponieważ przystanek "Łódź Kaliska estakada" i "Dworzec Łódź - Kaliska" z punktu widzenia rozkładu są to dwa różne przystanki. Już niedługo udostępnimy w aplikacji funkcjonalność pozwalającą zgrupować kilka przystanków w jeden, tak aby były traktowane jako jeden.
admin
Site Admin
 
Posty: 1151
Dołączenie: Czw Cze 07, 2007 11:02 am

Re: MPK Łódź

Postprzez Picia1990 w Pon Sie 01, 2011 7:04 am

KURCZAKI (0422) tego przystanka nie mogę znaleźć w aplikacji.
Picia1990
 
Posty: 20
Dołączenie: Pon Wrz 06, 2010 11:20 am

Re: MPK Łódź

Postprzez admin w Śro Sie 10, 2011 4:07 pm

Przystanek istnieje w aplikacji nazywa się Kurczaki :)
Pozostałe nazywają się Rzgowska/Kurczaki
admin
Site Admin
 
Posty: 1151
Dołączenie: Czw Cze 07, 2007 11:02 am

Re: MPK Łódź

Postprzez Picia1990 w Pon Wrz 26, 2011 9:22 am

witam jest mały problem kiedy chciałbym dojechać z KURCZAKI (0422) na WŁÓKNIARZY - WIELKOPOLSKA (1315) niestety ale nie mogę odnaleźć przystanku KURCZAKI (0422)... mówię w tej chwili o wersji na Androida ponieważ jak wpisuję w wyszukiwaniu przystanku kurczaki to odpowiada on pod pętlę tramwajową a nie autobusową która znajduje się dalej, więc jakby była możliwość wprowadzenia poprawki ewentualnie dołożenia takiego przystanku do wyszukiwarki połączeń...
Picia1990
 
Posty: 20
Dołączenie: Pon Wrz 06, 2010 11:20 am

Re: MPK Łódź

Postprzez admin w Pon Wrz 26, 2011 9:42 am

A aplikacji przystanek Kurczaki odnosi się do obydwu przystanków KURCZAKI (0422) i Kurczaki (1001).
Zatem na tym przystanku (w aplikacji) zatrzymują się linie 6, 15, 16 i 52
admin
Site Admin
 
Posty: 1151
Dołączenie: Czw Cze 07, 2007 11:02 am

Re: MPK Łódź

Postprzez Picia1990 w Wto Wrz 27, 2011 5:56 am

Tak tylko że właśnie wtedy nie pokazuje mi odjazdu z Kurczaki(0422). Dlatego prosiłbym o jakieś ewentualne rozwiązanie bo bardzo często jeżdżę tą linia.
Picia1990
 
Posty: 20
Dołączenie: Pon Wrz 06, 2010 11:20 am

Następna

Powróć do Błędy w rozkładzie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron