Problem z aktualizacją wersji rozkładu

Tutaj są zgłaszane problemy dotyczące używania aplikacji

Problem z aktualizacją wersji rozkładu

Postprzez Kleszczowa1 w Pią Sty 15, 2010 6:24 pm

Witam
Nokia 6300
Korzystając z funkcji Aktualizacja aplikacji z poziomu telefonu otrzymuję komunikat po połączeniu się z serwerem iż Funkcja aktualizacji oprogramowania jest dostępna tylko w aplikacjach pobranych ze strony po uprzednim zalogowaniu sie.(dodam że właśnie tak robię) Proszę o pomoc ponieważ uzywam tej aplikacji również na Nokii N 82i nie mam żadnego problemu z uaktualnianiem rozkładów.
Pozdrawiam
Kleszczowa1

Dołączenie: Wto Gru 08, 2009 10:12 am

Re: Problem z aktualizacją wersji rozkładu

Postprzez darbski w Sob Mar 13, 2010 3:51 pm

1. Deinstalacja mmpk
2. Zalogowanie na mmpk
3. Pobranie aplikacji
4. Aktualizacja przez aplikację mmpk

I jak teraz?
darbski

Dołączenie: Sob Lis 28, 2009 12:29 am

Postprzez mrsim w Pon Mar 29, 2010 11:05 pm

Witam,
też mam problem z aktualizacją. Korzystam z SE K750i. Aplikację pobrałem ze strony po ówczesnym zalogowaniu się. Przy aktualizacji poprzez aplikację w telefonie po pobraniu nowej wersji wyświetla mi się komunikat: "nie udało się zastąpić" i aktualizacja nie jest zastosowana.
Ktoś się z czymś takim spotkał?
mrsim

Dołączenie: Sob Mar 20, 2010 12:59 am

Postprzez mrsim w Sob Maj 08, 2010 11:26 am

Aplikację usuwałem, instalowałem na nowo i nadal mam komunikat: "nie udało się zastąpić" w momencie gdy telefon już pobierze nową wersję :?
mrsim

Dołączenie: Sob Mar 20, 2010 12:59 am

Postprzez an_mal w Czw Lip 29, 2010 8:38 am

Mam dokładnie ten sam problem. Ciekawe,czy na tę stronę zagląda ktoś odpowiedzialny za tę funkcję.Może odpowiedziałby,co zrobić.
an_mal

Dołączenie: Pią Lip 23, 2010 9:14 am

Postprzez user1 w Pon Sie 02, 2010 10:27 am

• Czy komuś aktualizacja działa na K750i (EDIT: lub na jakimkolwiek SE)?
  • Czy podczas aktualizacji stara wersja aplikacji wyłącza się, zanim nowa się zainstaluje?
  • Spróbujcie zrobić coś takiego:
    Zainstalować i uruchomić aplikację, zminimalizować ją (jeśli to możliwe), a następnie spróbować zainstalować ją jeszcze raz. Czy to możliwe? U mnie na Nokii N79 wyświetla się komunikat: "Nie można zainstalować aplikacji, gdy aplikacja '...' jest w użyciu. Zamknąć aplikację?".
  • Jeśli podczas aktualizacji stara wersja aplikacji nie wyłącza się, zanim nowa się zainstaluje, a instalacja nowej wersji aplikacji jest niemożliwa, gdy stara wersja jest włączona, to czy jesteście w stanie ją jakoś szybko wyłączyć podczas aktualizacji, zanim zacznie instalować się nowa wersja? Czy to pomaga?
  • @admin, może notifyDestroyed() po platformRequest() (jeśli trzeba, to w osobnym wątku) by pomogło (jeśli już tak nie jest).
    EDIT:
    Problem może polegać zupełnie na czymś innym - sytuacja może wyglądać tak, jak jest opisane w tym poście;
  • spróbujcie przepisać link służący do aktualizacji do przeglądarki. Czy działa link do pliku jad? A do pliku jar (trzeba zmienić końcówkę)?
user1

Dołączenie: Pią Lut 05, 2010 12:58 pm
Miejscowość: Jaworzno

Powróć do Problemy z użytkowaniem

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość